Összefogás a fenntartható városokért

2012. 04. 25.

A Svéd Nagykövetség és  a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség rendezésében 2012. április 25-én tartották meg a „SymbioCity” elnevezésű konferenciát.

A konferenciát Ewa Björling, Svédország Kereskedelmi Minisztere, Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, valamint Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nyitotta meg. 

Az eseményen a fenntartható város négy dimenzióját (energia, információ és kommunikáció, tájtervezés, környezettudatos épülettervezés és berendezés) elemezték esettanulmányok segítségével kerekasztal-beszélgetéseken. 

A Környezettudatos tájépítészet – A környezet, a gazdaság és a társadalom érdekében c. kerekasztalbeszélgetést Somorjai-Tamássy Zsolt, a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. ügyvezetője, moderálta a Green City mozgalom képviseletében. A beszélgetésben Sándor Tamás, az S-tér Kft.  ügyvezetője, Ludmila Eriksson,  a HAGS AB értékesítési vezetője, Prof Szilágyi Kinga,  a BCE Tájépítészeti Kar dékánja, valamint Szabó József, a  Főkert Zrt. vezérigazgatója vett részt.

A megnyitó beszédek összefoglalóját, melyben szó esik a következő Green City projektről, az alábbi linken olvashatják:

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/osszefogas-a-fenntarthato-varosokert