Miskolctapolcai Fotóbog I.

2014. 08. 21.

Vizuális beszámoló következik a Miskolctapolcai Fürdő felújításának környezetrendezési munkáiról, ahol a Green City az akkreditáció mellett gyakorlati kivitelezési megoldásokkal is segíti a projekt sikerét.

A megvalósulás első, Augusztus 20-ig elkészült ütemében a 'dombház' munkanéven futó, a Green City koncepciónak megfelelően földel borított, és ez által lényegesen kisebb környezeti terhelést jelentő épületet rejtő rézsű kertépítészeti munkái voltak soron. 

Mérnökbiológiai megoldások használatával valósul meg a meredek domboldal stabilizálása, amihez elbomló rézsűstabilizáló juta, helyben kitermelt fűzvesszők valamint hazai és exóta évelők voltak a segítségünkre. A kivitelezés természetesen nagy gondossággal zajlik, odafigyelve rá, hogy a fenntarthatóság elvei maradéktalanul érvényesüljenek.

A projekt lezárásáig, azaz szeptember 20-ig folyamatosan közlünk képeket a megvalósulás folyamatáról, valamint a Facebook oldalunkon van lehetőség arra is, hogy kérdéseket, megjegyzéseket fűzzetek a dokumentáltakhoz. 

1, Így nézett ki a rézsű a munka megkezdésekor. A területről lehordott kövek kupaca is jól látható.

2, Megkezdődött a hengerezés, ami a rézsű meredeksége miatt egyedi módszert igényelt.

3, A rézsűgyékény már lefektetve. A beültetéshez a színes csíkok adnak sorvezetőt.

4 - 5 , Az elbomló töltésfogó juta fektetése után megkezdődött a növények beültetése.

6, Mérnökbiológiai megoldás és még design szempontból is figyelemreméltó. Helyben kitermelt fűzvesszők eltelepítve.

7, Szaporodnak a növények a dombunkon. Most már mindjárt kész...

8, Végül pedig, a kilátás a domb tetejéről. Van még mit tenni Szeptember végéig. :)