Miskolctapolca, Fürdő felújítás I. ütem Green City terv akkreditációja

Miskolc

Miskolctapolca fürdő felújítás

 

Szervező

Miskolci Városfejlesztési Kft.

Partnerek, beruházók

Miskolc, Megyei Jogú Város

Tervező

RAS Design

Szakmai tanácsadó

Pottyondy Gábor, Pottyondy Flóra

Szakmai tanácsadó, akkreditáló

Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. 

 

 

December 2.-a volt a határideje a soron következő Green City akkreditációnak, mely a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában készülő nagyyszabású Miskolctapolcai Park Fürdő első üteme volt, ily módon az első Green City akkreditált Miskolci projekt is egyben.

A Green City csapata speciális kihívásokkal találta szemben magát a két ütemből álló beruházás első ütemének tervakkreditációja során, ugyanis a Green City projektbe történő csatlakozásakor finisében járó I. ütemre vonatkozó építész tervdokumentációnak sajnos nem képezte részét részletes környezetrendezési tervdokumentáció, így az akkreditáció sikerének érdekében két tájépítész tervezővel kiegészült építész csapat segítségével egy mindezidáig egyedülálló, a több ütemű megvalósulás miatti úgynevezett „rész-akkreditációs” dokumentum került kiadásra. A teljes értékű akkreditáció a II. ütem sikeres akkreditációjával jön majd létre.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani a tervezői oldalt képviselő RAS – Design Kft. munkatársainak valamint Pottyondy Flórának és Pottyondy Gábornak a messzemenő rugalmasságot és szakmai hozzáértést igénylő feladatban nyújtott segítségükért.

Az első ütem látványtervei a képtárban elérhetőek, az akkreditáció értékelési dokumentuma pedig rövidesen elérhető lesz a honlapunkon.