Közösségi faültetés Nemesvámoson

Nemesvámos

 

Szervező

Nemesvámos Település Önkormányzata

Partnerek, beruházók

ALCOA, Zöldebb Városokért Nonprofit Kft.

Tervező

Csemete Kerműhely  - Astrantia Kft.

Kivitelező

Magnolia Art Kft valamint a Nemesvámosi lakosság

Szakmai tanácsadó, akkreditáló

Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. 

 

Nemesvámos, ez a Veszprém megyei kis település. Csupán két és félezer lekelt számlál, mégis többször szerepelt már a Green City Mozgalom tevékenységével kapcsolatos híradásokban.

Az első Green City akkreditált parkterv tulajdonosi címével is Nemesvámos büszkélkedhet.

Finanszírozási nehézségek miatt a tervek alapján történő kivitelezés nem egészen a hagyományos módon alakul, de a település vezetésének hozzáállása ez ügyben is példamutató.

Idén ősszel, október 19-én a falu lakosságának összefogásával, újabb parkrész készülhetett el. Közösségi összefogással került ugyanis elültetésre az a 150 db fa, melyből 35 db a Green City felajánlása volt. Az elültetett fát természetesen ökológiailag adekvát fajok, a Green City ajánlásával: Fraxinusos, Acerek, Quercusok, Salix, Prunus avium, Ulmus és Carpinus egyedek.

Az eseményen a falu apraja, nagyja részt vett, az önkéntesek száma meghaladta a 100 főt, és mint ahogy az a képen is látszik, nagy elszántsággal folyt a munka. Szívmelengető dolog a részesének lenni egy ilyen erős összefogásnak, és látni, mekkora erőket képes megmozgatni a „jó ügy”.

Az eseményről készült további képek az alábbi linkkeken érhetők el: https://plus.google.com/u/0/photos/110410931383827093799/albums/5938243702686143905

http://www.nemesvamos.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=134:faueltetes-a-szabadidparkban&Itemid=96