Környezetvédelmi verseny a 16. kerületben

2014. 01. 14.

A 2013-as évben október 15.-én került megrendezésre a 16 kerületi környezetvédelmi verseny. Az eseményen a kerület, összesen 17 iskolájából 150 gyerek vett részt 30 csapatban, csapatonként 5 fővel.

A Zöldebb Városokért Nonprofit kft, mint a verseny egyik állomása vett részt a rendezvényen. A résztvevőknek összesen 7 állomást kellett teljesíteniük. Az egyes állomásokon a gyerekek az állomást képviselő környezet illetve természetvédelmi szervezetek munkásságával ismerkedhettek meg, majd a szervezetek álltal összeállított feladatlapokon mérhették össze tudásukat. A Green Cityn túl állomással büszkélkedhetett még a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Greenpeace Magyarország, az Ökoszolgálat Alapítvány, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, valamint a már megszűnt Göncöl Alapítvány egykori tagjai biztosítottak egy állomást Agyklub néven.

A győztesek az alsó tagozatos diákok közül holtversenyben a Budapest XVI. Kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Sashalmi Tanoda Általános Iskola lett. A felsős korosztályban szintén holtverseny alakult ki az élen: Bornemisza Péter Gimnázium és Budapest XVI Kerületi Szerb Antal Gimnázium. általános iskolai felső tagozatos osztályai. A gimnáziumi korosztályban a Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola Csapata érte el a legjobb eredményt.