Ismét Green City Konerencia a Construmán

Budapest

 

Szervező

Zöldebb Városokért nonprofit Kft, Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Partnerek, beruházók

 Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége, Magyar Kertépítők Országos Szövetsége

Helyszín

Construma Építőipari Szakkiállítás és Vásár,

 

Fotó: Láng Andrea

A 2014-es évben április 2.-a és 6.-a között került megrendezésre a Construma Építőipari Szakkiállítás és Vásár, ahonnan nem hiányozhat az immár hagyományosnak mondható Green City Konferencia sem.

Az idei évben a  „Kulcs a Jövőhöz, Green City Green Infrastructure” címet viselte a rendezvény, ahol ismét neves külföldi szaktekintélyek osztották meg a tudásukat és mutatták be a legfrissebb kutatási eredményeket valamint mintaprojekteket a témában.

Előadást tartott:

DUSTY GEDGE - EURÓPAI ZÖLDTETŐ SZÖVETSÉG elnöke

GARY GRANT - GREEN ROOF CONSULTANCY LTD igazgatója

DR. KÁDAS GYÖNGYVÉR - UNIVERSITY OF EAST LONDON kutatója

VERA ENZI - UNIVERSITÄT FÜR BODENKULTUR WIEN (BOKU) kutatója és projekt menedzsere

De a külföldi nagy nevek mellett szóhoz jutott Somorjai-Tamássy Zsolt (Zöldebb Várookért Nonprofit Kft.) is, aki a Green City magyarországi szervezetének elmúlt évi tevékenységén túl beszámolt egy nagyon érdekes kutatás eredményeiről a miskolci árvizek zöld infrastruktúra elemekkel történő megfékezésének lehetőségeiről, és előadást tartott Dezsényi Péter (ZÉOSZ), a Magyarországon folyamatban lévő biológiai sokféleség megőrzését célzó projektekkel kapcsolatban.

Láng Andrea többi fotója az eseményről a következő linken érhető el: https://plus.google.com/photos/110410931383827093799/albums/6031748659326606593