GREEN CITY SZEMPONTRENDSZER A VIRÁGOS MAGYARORSZÁG MOZGALOM ÉRTÉKELÉSÉBEN

2014. 07. 07.

 

Kidolgozásra került a Green City elvek érvényesülését ellenőrző szempontrendszer a Virágos Magyarország mozgalom értékelési kritériumainak kidolgozása során.

Az 1994.óta működő, országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente kb. 350 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják a legvirágosabb várost és falut.

A zsűrizés objektivitását fokozandó az idei évben új értékelési rendszer került kidolgozásra, melynek a külföldi gyakorlathoz igazodva fontos részét képezi a fenntarthatóságra való törekvés. Ennek minél  pontosabb megítélése érdekében dolgoztuk ki az Green City szempontrendszert, mely bekerült az értékelési kritériumok közé, így ezentúl nem csak a szépség, de a települési szintű fenntarthatóság is fontos szempont a legvirágosabb település megválasztásakor. Azaz további 350 Magyarországi település ismerkedik meg a Green City elvekkel és azokon keresztül a fenntarthatóság alapjaival.