Green City konferencia volt a budapesti ELCA találkozón

2016. 11. 22.

2016. szeptember 29. és október 2. között Budapesten rendezték meg az ELCA (European Landscape Contractors Association) éves találkozóját. A találkozó keretében a Green City tagországok részvételével nyilvános konferencia is zajlott, melyen Spanyolország csatlakozott az európai Green City Mozgalomhoz.

A Green City Mozgalom alapítói egyezményében lefektették, hogy a tagországok évente összegyűlnek információcsere és tudásmegosztás céljából, illetve beszámolnak a legutóbbi találkozó óta elért eredményeikről. Idén ez a találkozó a szakmai közönség számára nyilvános volt és az európai mozgalom tagjainak (Hollandia, Franciaország, Németország, Magyarország és Spanyolország), továbbá Finnország és Kanada nemzeti sajátosságaival, legjobb gyakorlataival a magyarországi zöld szakma képviselői is megismerkedhettek. A konferencia második részében a hazai szakmai kihívásokkal kapcsolatos előadások hangzottak el. Az előadások anyaga itt érhető el.

A találkozó végén a résztvevő Green City tagok és az ELCA jelenlévő tagszervezetei aláírták a Budapesti Zöld Chartát, mely a 2016. november 4-én életbe lépett Párizsi Klímamegállapodással összhangban hangsúlyozza a városok klímaváltozásban betöltött felelősségét és a zöld infrastruktúra szerepét a városok élhetőbbé, fenntarthatóbbá tételében.

Beszámoló és képek a szakmai kirándulásról a MAKEOSZ honlapján.

Megyesi Éva interjúja Vincze Tamással a Kertészet és Szőlészetben (2016-45. szám)

A konferencián a 2015:TÁJODÜSSZEIA kiállítás tablóiból készült válogatást tekinthettek meg a vendégek, melyeket a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata bocsátott rendelkezésre. Ezúton is köszönjük!