Green City Akkreditációs képzést tartottunk az Állatkert Tanodújában

2016. 08. 30.

Immár a hatodik Green City alapképzést tartottuk meg 2016. május 25-26-án, melyhez a helyszínt a Fővárosi Állat- és Növénykert ajánlotta fel. A képzésen 18 fő vett részt, ők egy naptári évig használhatják a Green City Akkreditált Szakember (tervező/kivitelező/fenntartó) megnevezést. Névsorukat, elérhetőségeiket megtalálják a honlapunkon.

A képzést Zsigmond Vince, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (Green City Tanács tag) titkára és az állatkert botanikusa köszöntőjét követően Csőszi Mónika, a Földművelésügyi Minisztérium (szintén Green City Tanács tag) táj- és természetvédelmi szakreferense vezette fel. Az első nap meghívott előadója Lukács Zoltán, a Magyar Faápolók Egyesületének elnöke volt, aki a faültetésről és favédelemről beszélt, valamint a résztvevőkkel megosztotta a faápolók favédelmi szabvány javaslatát és faültetési technológiai utasítását.

A képzés második napján vendégelőadóként Dezsényi Péter, a Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége (Green City Tanács tag) elnöke beszélt a városi zöldtetők és a zöld homlokzatok környezeti és műszaki előnyeiről, nemzetközi körképet is adva az aktuális külföldi előírásokról és tendenciákról.

A képzés résztvevői kézhez kapták a Magyar Díszkertészek Szövetsége Közterületi sorfák jegyzékét és a Főkert Nonprofit Zrt. és a ZHAW között megvalósult pályázati projekt keretében kiadott, Pápai Veronika és Biró Borbála által jegyzett Ökologikus zöldfelületek városi alkalmazása c. kiadványt.

Ezúton is köszönjük a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, hogy a Tanodúban lehettünk.