Green City Akkreditációs alapképzés

2016. 05. 06.

Tisztelt Kollégák!

2016. május 25-26-án kerül megrendezésre az idei Green City Akkreditációs képzés.

A képzésen az Akkreditációs Minősítő Rendszer alapos áttekintésén és példákon keresztül ismerjük meg a ma igen aktuális települési zöld fenntarthatóság kérdését, és ennek tervezői-, kivitelezői-, fenntartói vonatkozásait. A képzés elvégzését követően a résztvevők jogosultak a „Green City akkreditált tervező/ kivitelező/ fenntartó” megjelölésre.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Zöld város kialakítása” alprogramja még nagyobb aktualitást ad a témának: a Zöld infrastruktúra-hálózat fejlesztési és fenntartási akcióterv (ZIFFA) elkészítéséhez, szakmai követéséhez és megvalósításához nélkülözhetetlen az a fenntarthatósági ismeretanyag, amely a képzés magját alkotja. A települési zöldfelület-gazdálkodás és –fenntartás, valamint a létesítménygazdálkodás terén egyaránt alkalmazható megoldásokat, a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre gyakorlati, megvalósítható válaszokat ad a képzés, melyek a tervezés, a kivitelezés és a fenntartás révén hozzájárulnak a települések élő természeti körforgásokba való visszaintegrálásához, élhetőbb, egészségesebb és gazdaságilag is virágzó lakó- és munka­kör­nyezetek kialakításához.

Szeretettel várjuk a Kollégákat a Green City Akkreditációs képzésen, melyről a gyakorlati tudnivalókat alább olvashatják.

Gyakorlati tudnivalók

Képzés időtartama: 2 nap

Képzés időpontja: 2016. május 25-26. (szerda és csütörtök)

Képzés helyszíne: előreláthatóan a Fővárosi Állat- és Növénykert Tanodúja (1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.)

A képzés felső létszámhatára: 40 fő

Díja: MAKEOSZ és Green City Tanács tagoknak 20.000 Ft+Áfa, tagsággal nem rendelkezőknek 25.000 Ft+Áfa (tartalmazza a két nap előadásainak, a nyomtatott anyagoknak és a kávészüneteknek a költségeit)

A díj nem tartalmazza az ebédet, de ebédszünetben lehetőség lesz kilátogatni az állatkerti Barlang Étterembe, ahol ebédmenü fogyasztható, illetve a helyszínen üzemelő büfék jelenthetnek alternatívát.

Fizetési feltételek: a jelentkezés befogadása után banki átutalással a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. számlájára, mely számlaszámot a visszaigazoló e-mailben küldjük.

Kamarai továbbképzési pontok: A képzésen való részvételért építész kamarai pont jár. A pontos pontérték elbírálás alatt áll, erről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Regisztráció: http://urlapkeszito.hu/urlap/m1b36o

Az akkreditáció dokumentumai:

Az akkreditáció SZEMÉLYRE szól és egy naptári évig érvényes. Cégként az akkreditáltság akkor tüntethető fel, ha az adott munkafolyamat vezetője a cégnél részt vett akkreditációs képzésen (pl. építésvezető építés esetén, vezető tervező tervező team esetén, egyéni vállalkozó saját maga nevében akkreditált). Az akkreditáció feltétele, hogy a résztvevő jelen legyen a teljes képzésen, tehát mindkét nap, a képzés teljes idején.

Az akkreditált kollégák cégükkel és akkreditációs tanúsítványuk sorszámával egyetemben a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft-nél lesznek nyilvántartva, a cég honlapján lesznek megtekinthetőek. A releváns Green City Tagszervezet (pl. MAKEOSZ, MTSZ, stb.) a saját honlapján is feltüntetheti akkreditált kollégáit, vagy linkkel mutathat honlapunkra (www.green-city.hu).

A Zöldebb Városokért Mozgalom itthon és külföldön egyaránt minden erővel azon dolgozik, hogy a Zöld Város gondolkodásmód meghatározó legyen a települési köz- és magántulajdonú zöldfelületek létesítésekor, mely gondolkodásmód elsajátításához a képzésen átadott ismeretanyag elengedhetetlen.

A részletes program a közeljövőben elérhető lesz honlapunkon.

Kedves Kollégák! Szeretettel várunk Benneteket a képzésre!