ELCA Budapest Szakmai Találkozó és Green City konferencia

2016. 08. 30.

Idén ősszel hazánk kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy 2016. szeptember 29. és október 1. között Budapesten fogadhatja az Európai Kertépítő Szövetség (ELCA – www.elca.info) tagjait és szervezhet részükre egy nívós két napos szakmai utat. A világ 23 országából érkező szakemberek a két napos tanulmányút során felkeresnek magas színvonalon kivitelezett köztereket és magánkerteket egyaránt, amelyek a mai magyar táj- és kertépítészetet reprezentálják.

A szeptember 29-én 14 órától kezdődő Green City konferenciára (Mercure Budapest Buda, 1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.) minden érdeklődőt szeretettel várunk. Számos európai ország szakmai beszámolói, Green City mintaprojektjei és tapasztalatai lesznek hallhatóak. Továbbá sor kerül a spanyol Green City mozgalom csatlakozására és a Budapesti Zöld Charta aláírására. Szinkrontolmácsolást biztosítunk. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeptember 30-án és október elsején kerül sor az ELCA Committee of Firms éves rendszeres szakmai kirándulására. (Idén Isztambul, a korábbi években Barcelona, Brazília, Párizs, Írország, Japán adott helyet a kirándulásoknak). A tervezőkkel és kivitelezőkkel együtt budapesti köztereket és magánkertet látogatnak meg a résztvevők, mint például a Gundel étterem kertjét vagy a közösségi tervezés keretében megvalósult Teleki teret. Továbbá megismerhetik a Kossuth tér tervezésének, kivitelezésének részleteit és a Green House Office kertjének megvalósulását. A Margitszigeten sor kerül egy közös Green City fa ültetésére.

A program a teljes zöld szektort átfogó európai esemény, ahol a világ több országából érkező tervezők, kivitelezők, szakmai szervezetek képviselői és a döntéshozók találkozhatnak. A konferencián és a szakmai kiránduláson való részvétel remek alkalom üzleti kapcsolatok kialakítására, a külföldi szakmai gyakorlat megismerésére, valamint az ELCA Commitee Of Firms tagság előnyeinek megismerésére. A közös lobby erősítésével, szakmánk széles körben kaphat lehetőséget érdekeinek érvényesítésére.

A konferencia ingyenes, a két napos szakmai kirándulás ára 200 Euro (61 000 Forint), mely tartalmazza a szakmai programot, buszos szállítást, étkezéseket (ebéd, vacsora) és tolmácsolást, belépőket. Amennyiben nem szeretne a teljes programon részt venni, lehetőség van önálló utazással és önköltséges étkezésekkel csak az egyes programokon, közös étkezéseken részt venni. Kérjük, ezt a feltüntetett e-mail címre írt regisztrációs levélben feltétlenül jelezze! Amennyiben csak a Green City konferencián kíván részt venni, kérjük, azt is szíveskedjen e-mailben jelezni.

A mellékletekben olvasható angol nyelven a konferencia részletes programja, valamint a szakmai kirándulás programja.

Jelentkezés: info@makeosz.hu

Határidő: szeptember 1.